Gândește înțelept.

Mulți studenți se avântă plini de energie și entuziasm în noul drum dat de studiile universitare Însă în majoritatea cazurilor ei nu înțeleg cu adevărat nici drumul pe care vor merge merge și nici ce le poate oferi educația în noul context în care se vor afla după finalizarea studiilor. Mai mult decât atât, adesea merg paralel cu drumul real al al mediului de afaceri și nu se străduiesc cât de puțin să înțeleagă dacă vor avea capacitatea de a face o carieră în domeniul studiat. Tocmai de aceea, înainte de a te îndrepta spre un program de studii, trebuie să vezi în ce măsură acel program răspunde nevoilor pieții și cât de compatibil ești cu domeniul de studii ales.

Distanța mare între teorie și practică este dăunătoare

Fie că discutăm despre licență, dizertație, doctorat sau lucrare de grad, în orice sistem și mediu de afaceri este nevoie de oameni care să posede abilități clare și specifice domeniului studiat. Tinerii absolvenți trebuie să-și alinieze aptitudinile la nevoile mediului în care vor profesa și să investească în permanență în cultura lor generală. Pentru o carieră de succes NU este suficient să fii de 10, ci trebuie să ai capacitatea de a aplica în viața reală noțiunile teoretice aprofundate pe parcursul studiilor. Iată câțiva pași de care merită să ții cont în procesul de formare:

  • Pune întrebări – oridecâte ori ți se explică un fenomen, încearcă să îl înțelegi practic

  • Devino curios – pune-ți timp deoparte pentru a face propria cercetare despre informațiile primite
  • Învață neîncetat – char dacă ai obținut diploma de licență, de dizertație sau de doctorat, nu te opri din studiu

  • Experiența ta contează – dacă ai posibilitatea, încearcă să alegi un job din domeniul tău de studii
  • Ai curaj – nu renunța niciodată la visul tău! Important nu este când ci dacă îți îndeplinești visul.

Orice școală reprezintă un efort intelectual, financiar și social. Mii de ore de studiu urmăresc fie obținerea unei diplome de bacalaureat, fie a unei diplome de licență, dizertație, sau doctorat. Nu este un demers facil, însă bucuria unui rezultat pe măsura așetptărilor este inegalabilă cu efortul depus. Dar pentru a ajunge larezultatul așteptat, trebuie să existe o cooperare între cadrele didactice și cursanți.

“Astăzi tinerii nu își mai găsesc drumul după absolvire, tocmai pentru că se raportează doar la examene și își finalizează studiile fără aducă ceva special sistemelor spre care se orientează (educație, medicină) sau mediului de afaceri în care urmăresc să activeze pe viitor.”

Dincolo de toate aceste aspecte la care toți merită să reflectăm, obținerea unei diplome reprezintă un punct de referință în viața oricărui individ. Prin urmare indiferent dacă ești la facultate, master sau doctorat, asigură-te că urmezi toți pașii necesari unei cariere de succes.

Recent Tweets

Articole recente

Noi ne vom ocupa de absolut tot ca lucrarea ta să fie pur și simplu perfectă.